Home » Blog » Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Gepubliceerd op 2 januari 2020 om 14:16

Wow, da’s lang geleden! Moet ik mezelf opnieuw voorstellen?

Nee da’s flauw, maar als mensen je tegenkomen en het eerste wat ze zeggen tegen je is dat ze je missen op je blog dan wordt het toch wel weer tijd om er ff voor te gaan zitten.

Al die tijd had ik ook geen inspiratie. Maaaaaar nieuw jaar, nieuwe ronde nieuwe kansen!

 

Yeah! Eindelijk de gezonde leefstijl weer opgepakt!

Heerlijk al die feestdagen maar wat ben ik oh zo blij als ze weer achter de rug zijn. Ritme in de tent! Ik merk dat ik er maar slecht tegen kan, die trubbel. Vroeger had ik er niet zo’n last van maar tegenwoordig vind ik ritme en structuur toch het aller fijnst! 

Dat geldt vooral mijn eet en sportritme! Vanaf afgelopen maandag de draad weer opgepakt en weer heerlijke maaltijden met vitamientjes naar binnen gewerkt. Zalig!

 

Ook zijn we vandaag weer voor het eerst weer wezen sporten! Wauw wat voelde dat weer fijn!

Voel nu de spierpijn al opkomen, toch bijna 3 weekjes niet geweest omdat ik het mezelf niet gunde. Waarom niet? Geen idee, had geen rust in mijn lichaam in hoofd en kon de drive niet vinden om te gaan, was moe. Alles was anders, trubbelig, kids vrij, veel borrels en anders eten.

Zodra ik dat ga doen lijkt het wel of ik een soort van ander mens wordt. 

Mijn lichaam en geest hebben echt behoefte aan gezond voedsel en regelmaat!

Zodra dat weer op mijn bordje ligt, weer balans en ritme heb dan ik ook weer zin in beweging en sport.

 

Dat is dan ook belofte die ik mezelf gedaan heb!

Als eerste ga ik liever voor mezelf zijn, mezelf meer rust gunnen en mezelf niet meer wegcijferen.

Vaak heb ik een avond sporten afgesproken en zodra er maar iets moet gebeuren ben ik diegene die dan zegt kom maar doe ik wel. Speel weer voor taxi of ga nog even aan het werk en laat ik mijn eigen sport avond in het niet vallen. 

 

Kreeg daarom ook iemand het volgende lieve berichtje:

 

Jezelf wegcijferen is een valkuil van ieder die bescheiden van aard is. 

Jezelf wegcijferen betekent: Je maakt jezelf kleiner dan noodzakelijk of je maakt de ander groter dan hij/zij is. Je zal merken zodra je de regie meer uit handen durft te geven jij meer balans kan vinden! Maar niemand anders kan die stap zetten als jijzelf. 

Dat is groeien in het leven en loslaten!

 

Heb hem echt een aantal keer moeten lezen en bedacht me inderdaad dat ik altijd mezelf als joker inzet en zeg kom maar! Doe ik wel, I know doe het allemaal zelf! Het zit in de aard van het beestje. Ook omdat ik vind dat ik het zelf het beste kan ðŸ˜‰ en op mijn manier vind ik het prettiger.

 

Vanaf nu ga ik daar echt mijn best voor doen om dat los te laten. 

Dan is die vaatwasser maar anders ingeladen dan ik zou doen. 

Dan zijn die handdoeken maar anders opgevouwen dan ik zou doen. 

Dan is het maar een ander merk dan ik zou kopen.

Is dat belangrijk? Is dat wat telt? Dat de borden mooi in de kast staan maar dat je met hartkloppingen op de bank zit? Ik denk het niet!

Loslaten!

Ook voor mijn kinderen, maak het mezelf soms zo verschrikkelijk moeilijk en waarschijnlijk de rest van het huishouden ook! Het moet echt anders want helaas heeft een dag maar 24 uur en een week maar 7 dagen.

 

Heb jij de laatste week van december teruggekeken op het gehele jaar?

Ik ben er aan begonnen maar ben snel afgehaakt. Vond het zo’n ruk jaar! 

Niet dat ik het niet leuk heb gehad hoor. Zeker wel maar het ging niet zoals ik gehoopt had. 

Helaas mijn beide kindjes in het ziekenhuis, zelf een tijd niet lekker in mijn vel! 

En dan merk je toch hoe belangrijk je gezondheid is! 

Daar wil je toch alles aan doen om dat te houden of te worden. 

Nou ik wel!! En dat gun ik iedereen om mij heen ook!

Ben daarom tot de conclusie gekomen dat ik veel meer met voeding en gezondheid en sporten wil doen. Wordt er blij en gelukkig van! Zoals jullie weten heeft de term “gezond” mij het afgelopen jaar erg bezig gehouden! Ik ben er steeds meer ingedoken en dan kom je erachter dat je uit goede voeding ontzettend veel gezondheid kunt halen.

 

Maar wat is nou gezonde voeding?

Daar houdt ik me nou erg mee bezig! Uiteraard begrijpen we allemaal wel dat een appel gezonder is dan een Sultana. Oh mij god, die kregen mijn kinderen vroeger mee naar school. 

Maar hoe gezond is die peperkoek met “gezonde” margarine waar we smorgens bijna allemaal mee starten of lekker met dikke roomboter bij de koffie nemen!  

Mmmmm water loopt me nu al in de mond. 

En wat dacht je de maaltijden van knor! Wel of niet gezond? We geven onze kinderen een liga mee naar school? Op de verpakking staat met extra calcium, wel of niet gezond! 

Uhhhh lees de achterkant maar eens goed!

En om over medicijnen nog maar niet te spreken. Als je daar de bijsluiters van leest ben je al dood en begraven en wordt je nog zieker dan dat je al bent. Maar de kwaal die je had is wel weg. Hmmm

 

Ik vind het rete interessant en ben er zoveel mogelijk over gaan lezen, kijken en luisteren. 

Ben heel netflix aan het afstruinen om onder het strijken dit soort docu’s te kijken. 

Ja strijken, wordt er toch nog iets nuttigs gedaan ondertussen.

Maar dan kom je stiekem tot hele verrassende ontdekkingen. Ik hou ervan! 

Ik kan de hele dag dit soort onderzoeken en berichten lezen. Ik vind dat rete interessant! 

Helaas is mijn vent er niet zo blij mee want er moet gewerkt worden ðŸ˜‰

 

Maar vind het soms ook erg confronterend omdat we met z’n alle denken zo “gezond” bezig te zijn.

Helaas kan ik mijn beroep er niet van maken maar ik zou wil wel heel de wereld (hou van overdrijven) laten weten dat we echt zelf wat aan onze eigen gezondheid kunnen werken.

Nee ben maar niet bang ik sla niet door wordt echt geen geitenwollensok. 

Er komt hier echt wel chips een toastje en een wijntje op tafel en ga heus carnaval vieren en daarna lekker naar de friettent.

 

Maar wat ik voor mezelf het aller belangrijkste vind is dat je bewust bent van wat je in je lichaam stopt! En dat wil ik mijn kinderen ook meegeven, lukt me nog niet helemaal misschien ook niet de meest handige leeftijd om mee te beginnen, maar doe je het niet leren ze het niet.

 

Op het moment ben ik toch alleen maar stom en irritant in die puberogen. Waarom? 

Nou ja sowieso omdat ik hun moeder ben, ze moeten tegen iemand zeiken. 

Omdat ik alle bende uit huis heb gehaald vanaf afgelopen maandag. Nee heus ga ze niet alleen maar worteltjes laten eten maar leg wel uit dat ze dat beter wat gezonders kunnen pakken dan een snoepje of een koek waar 3 of 4 suikerklontjes inzitten.

 

Jaaaa hoor ik jullie denken dan gaan ze het toch kopen! Klopt als ze daar zin in hebben zullen ze op school best iets kopen. En dat is ook niet erg, ze krijgen het in ieder geval niet mee dus het is niet dubbelop. Plus ik heb met haar afgesproken dat als ze van haar eigen geld iets koopt wat gezond is krijgt ze het geld van me terug. Hoeft ze het niet zelf te betalen.

 

Nou dus zo gezegd zo gedaan!

Vol trots kwam ze van de week thuis, Mam ik heb tussen de middag wat gezonds gehaald. Ik was helemaal trots. Super!! Wat heb je gehaald dan. 4 eierkoeken en een water. Uhhhh nou hoop wel dat je de eierkoeken gedeeld hebt. Ja mam, we waren met z’n 2e dus ieder 2 stuks. Whaaa moest stiekem lachen. Wie zegt dat eierkoeken gezond zijn? Ja maar mam het is gezonder dan dat frikandelbroodje wat mijn vriendinnetje iedere dag in de pauze pakt! Whaaaa shit jaa daar had ze me. Maar ja je moet jezelf niet vergelijken met een ander.

Ik voelde 2 ogen branden want aan de andere kant zat mijn vent me schuin aan te kijken, zo van, zeg nou maar niks! Ach ja ze is in ieder geval eerlijk! Dat vind ik dan wel weer heel erg belangrijk!

Tip gratis en veur niks! Als je echt gezond wil eten, laat de eierkoeken maar in de winkel liggen en maak er een af en toetje van!

Het valt ook niet mee om al die verleiding van lekkere dingen te weerstaan. En de boog hoeft niet altijd gespannen te staan. Maar ben bewust!

 

Maar goed! Ben nog even zoekende naar een opleiding die bij me past en die ik kan combineren met thuis en de zaak en hoe ik dat uiteindelijk ga invullen.

Hoe ga je dat doen is de eerste vraag die ik steeds krijg. 

Ten eerste op het moment dat je iets doet wat je leuk vindt kost het weinig energie.

Plus loslaten, leven en laten leven! 

Dit is het jaar dat ik 40 wordt en het voelt een beetje alsof ik op een kruispunt sta. 

Welke route ga je nemen? Nou ik zal je vertellen! Ik ga de route nemen waar ik energie van krijg. Waar ik gezond, gelukkig & blij van wordt en waar ik mensen om me heen kan helpen!

 

Dat is uiteindelijk toch wat telt!

Ik zou zeggen op naar een gezond, gelukkig maar ook vooral gezellig 2020! 

Ben een beetje lief voor elkaar dan maken we er samen iets moois van.

 

Liefs Lien

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.