Home » Blog » Positief resultaat, geeft een positief gevoel!

Positief resultaat, geeft een positief gevoel!

Gepubliceerd op 21 maart 2019 om 14:34

We zijn weer begonnen! 

De eerste week is weer achter de rug. 

Gelukkig verliep die soepel, fijn, gesmeerd en veel makkelijker als vorige keren toen ik "starte" 

Het klinkt een beetje alsof ik opnieuw moet beginnen. Dat is natuurlijk helemaal niet zo. Uiteindelijk is mijn basis gelukkig gezond. Alleen als je zo'n gezelligheidsdier als ik ben en wellicht een beetje te bourgondisch dan is het tussen sint en carnaval (stiekem eigenlijk het hele jaar door ;-) wel een hele opgave.

 

Natuurlijk is het niet dagelijks feest, maar we hebben regelmatig gezellige avondjes, feestjes en partijen. Het carnavalsseizoen begint bij ons al op 11-11 dus om in het gareel te blijven vind ik erg moeilijk. Iedere maandag startte ik weer om vervolgens op donderdag mijn gezellige weekend alweer te starten. 

 

Zo goed als het ging de eerste maanden, zo slecht ging het voor mijn gevoel de laatste maanden.  (uiteindelijk viel dat mee, maar ik zie het snel somber in wat eten betreft) Daarom afgelopen week alle touwtjes weer aangetrokken. 

Hoe ik weer begonnen ben?

Supersimpel!

Zondagochtend bij het ontbijt een weekplanning gemaakt voor het eten. Niet te moeilijk hoor ;-) maar ik vind het gewoon prettig te weten welke boodschappen ik in huis moet halen en wat ik de hele week eet. Zo hoef ik 's avonds rond etenstijd niet na te denken wat er op tafel komt. Op het moment dat ik dat rond 4 uur half 5 nog niet weet wat er op tafel moet komen raak ik in de stress en dan wordt het vaak een te makkelijke maaltijd want de avonden staan bij ons ook vrij vol gepland. Er is altijd wel iemand die op tijd de deur weer uit moet om te sporten of andere verplichtingen.

 

Daarom maandagochtend gestart met boodschappen doen voor maandag t/m donderdag. Op vrijdag voor het weekend. Ook deze houdt ik vrij gezond. (Met uitzondering van feestjes ;-)

 

Ook meteen weer een afspraak gemaakt bij Praktijk Voeding in Balans en afgelopen maandag weer gestart met kickboksen.

Dat voelt weer als rust! Niet nadenken hoe zalig is dat!

De hele week heerlijk geslapen en wat voor mij ook heel belangrijk is, is op tijd naar bed gegaan. "Vroeger" lag ik iedere avond laat in bed 🙈 einde van de week lag ik 's avonds voor dood op de bank. Met dit "nieuwe" ritme proberen we savonds rond half 11 naar boven en 11 uur is het licht uit. Zalig! Dan nog kan ik er 's morgens niet uit 🙈 (is me de laatste 2 dagen niet gelukt trouwens)

 

Zo'n slechte eigenschap. Zou willen dat als de wekker ging dat ik hop naast mijn bed kon staan. Maar dat zit er niet in....familiekwaal ben ik bang. (Nee mam niet iedereen 😉)

 

Maar goed! Al met al een fijne week achter de rug! 

Positief bericht op de weegschaal, daar wordt ik altijd gelukkig van! Terwijl ik een keer ben wezen lunchen, borrelen, uiteten en nog een stapavond heb gehad 😏 nou dan mag ik echt niet mopperen. 

 

Ik weet nu wel dat dit een "strijd" is met vallen en opstaan. Ben snel geneigd weer terug te vallen in mijn "oude" patroon. Niet dat dat zoooo slecht was maar alles kan beter! En als je denkt dat dat kan moet je jezelf zeker die kans gunnen en bieden om er in ieder geval voor te gaan!

Op naar de volgende week met veel gezond eten en lekker sporten maar ook feestjes en gezelligheid op de planning! Toedeloe!

Veel liefs Lien


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.