Lijnzaadcrackers
150 g lijnzaad
60 g zonnebloempitten
60 g pompoenpitten
2 eetlepels sierkruiden (voor brood)
tl (Himalaya) zout,
200 ml water
Kruiden, vind het zelf lekker om Italiaanse kruiden er doorheen te doen maar kan van alles zijn
Wil je het jezelf nog makkelijker maken koop dan de kant en klare zakken met Zaden crackermix van De Notenshop
Dit is een heerlijke omegamix van chiazaad, zonnebloempitten, sesamzaad, lijnzaad, hennepzaad en pompoenpitten.
Binnen een handomdraai een voorraadje lekkere verse crackers in huis.
bakplaat & bakpapier
Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom.
Voeg het water toe en schep alles goed door elkaar.
- Laat 20 minuten staan.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verdeel de zadenmix met een lepel gelijkmatig over het bakpapier
- Zorg dat ze niet te dik zijn
- Schuif de bakplaat in de oven en bak voor 20 tot 25 minuten.
- Haal de bakplaat uit de oven en snijd met een pizza snijder de crackers in de juiste formaat.
- Bak de crackers nu nog 10 minuten. Houdt de crackers in de gaten of ze niet te donker worden.
- Haal de crackers voorzichtig van de bakplaat en laat ze afkoelen op een rooster.
Je kunt de crackers met van alles beleggen.
Zelf vind ik roomboter en kaas heerlijk!! Eet smakelijk!
Liefs Lien