Oeh best spannend om te delen.

Maar als je 's ochtends wakker word en je durft niet in de spiegel te kijken omdat je de ellende alweer voelt in je gezicht en nek dan wordt het toch wel echt te gek!

Vaak wordt ik wakker met dikke, branderige luiken, vochtophopingen onder en boven mijn ogen en een geïrriteerde jeukende nek, Nek? Ja nek. Kan het ook niet helpen.

Van de week tot de conclusie gekomen dat ik bijna geen wimpers meer op mijn oogleden heb van het wrijven in je ogen.

Lekker goeiekôôp want mascara heeft geen zin! 
Maar dan weet je wel dat het klaar is. Er moet iets drastischer gebeuren.

Ik ben er klaar mee!


Normaal gesproken ben ik iemand die bruis van energie. Overal zin in heeft, niets is te gek, sta altijd aan tot overmaat van ramp voor mijn omgeving. Maar de laatste tijd ligt mijn energielevel onder 0
Dit is niet wie ik ben. Loop te kreunen en te steunen want alles kost te veel energie, kan mijn bed niet uit en kan niet creatief nadenken.
We hebben best wel een stressvolle periode achter de rug maar ik ben nu zoals ik niet wil zijn. Dit mag niet te lang duren.
Veel lichamelijke klachten zoals dooie pijnlijke vingers als ik het koud heb. Vlekken en huiduitslag in mijn gezicht en nek.
Takke hooikoorts, pijnlijke dikke jeukende branderige ogen, 0 energie en ik kan nog wel even doorgaan.

Via mijn werk kreeg ik de mogelijkheid om een 12 weken traject te starten dmv gezond eten. Hier ben ik 21 februari mee gestart, dit vind ik heerlijk om te doen. Stok achter de deur en lekkere gezonde gerechtjes bedenken en bewuste keuzes maken. Vooral de balans zoeken, daar wordt ik blij van, het liefst met een rood wijntje 🍷🫣🀣  ernaast want dat is toch echt wel mijn quilty pleasure. Haha helaas! die komt echt alleen in het weekend nog af en toe voorbij!

Wat het mij brengt is wat rust en daar was ik wel naar opzoek na deze stressvolle tijd. Slapen gaat gelukkig sinds 2 weken een stuk beter want we hebben een tof huis gevonden. Jeeeh!!! Zo blij mee!

Dat speelt ook mee maar het is voor mij niet genoeg.

Deze gezondheidsuitdaging is te klein πŸ˜‰ en het gaat me niet snel genoeg.
Ik hou ervan om het wat extremer aan te pakken, hup tot de kern. Het gezeik en gezever heeft te lang geduurd ik zie er al te lang niet uit, mijn haar is slecht mijn huid belabberd, slechte doorbloeding. Iedere ochtend aan de hooikoorts pillekes die toch niet werken, hormoonzalf smeren waar mijn huid alleen maar slechter van wordt en dagelijks met de creme in mijn tas loop om een paar keer per dag even bij te smeren.

Ik heb er even over na moeten denken maar n.a.v. een tip van Nicole de knoop doorgehakt πŸ’ͺ
Vanaf 1 april start ik voor 16 dagen een gezondheidstraject, nog gezondere voeding incl. extra aanvulling. Dit wordt ook wel de darmkuur genoemd. Dit betreft een goede reiniging van de darmen.

Ik zie er zoveel goede verhalen over voorbijkomen dat ik het nu toch zelf wil gaan proberen. Baat het niet dan schaadt het niet.

Die hooikoortspillen en de hormoonzalf moeten nu toch echt in de vuilnisbak verdwijnen.

Ik zal jullie op de hoogte proberen te houden van mijn proces, als ik niet te chagrijnig ben van de afkickverschijnselen 😁 Grapje!

Je kunt het je bijna niet voorstellen maar heb er ontzettend veel zin in.
Uiteraard de borrels 🍷 en lekkernijen laat ik vanaf 1 april (geen grap) voorlopig staan maar daar komt vast wat anders voor terug πŸ˜‰
Ben je nieuwsgiering? Doe dan met me mee! Samen sta je sterk! 

 

LET OP! Onderstaande beelden kunnen als schokkend worden ervaren ;-)

 

Heb je vragen? Laat gerust een reactie achter. Ik help je graag.

Veel liefs Lien

Reactie plaatsen

Reacties

Ellen Rijswijk
3 maanden geleden

Heb je een overzicht van deze kuur? Wat je wel en niet eet?

Johan Swaneveld
4 maanden geleden

Kom dan een keer naar mijn studio om een goeie portretfoto te laten maken met dit resultaat πŸ˜ƒ

Carine
4 maanden geleden

Hey als eerste wil ik zeggen dat je er nog steeds goed uit ziet!!
Ik heb geen hooikoorts maar wel een energie level van 0 en last van mijn darmen, graag wil ik meer info😁

Groetjes Carine

Franka Libregts
4 maanden geleden

Hoi Caroline. Ik snap nu ik je foto's zie dat je dit aan wil pakken. Ik ben heel benieuwd of dit je gaat helpen, ik hoop het zo voor je. Maar ben ook benieuwd of je dit elk jaar opnieuw moet doen om die ellendige hooikoorts te overwinnen. Ik ga je volgen en ga kijken of het voor meer vervelende kwalen toe te passen is. Heel veel succesπŸ€πŸ€ž. Lieve groetjes Franka

Nicole
4 maanden geleden

Knap dat je dit zo deelt! Op naar een gezondere leefstijl en beter voelen πŸ™Œ