Ben jij net zo’n (pinda)kaaskop als ik?

 

Vroeger, da’s heul lang geleden was ik echt een viesneus, luste echt niks!

Vraag maar aan mijn moeder ;-)! Als we aan het avondeten zaten had mijn broertje het eten al lang en breed op en zat heerlijk na te mummelen en ik zat mijn hap voor de zoveelste keer te herkauwen en te kokhalsen.

Gelukkig is dat in de loop van de jaren wel veranderd. Tegenwoordig lust ik bijna alles, dat kunde ok wel zien 😉 Al kan ik me de tijd nog herinneren dat ik geen pindakaas luste.

Als iemand het op brood had vond ik dat zo’n nare geur. Tot ik zwanger raakte van onze jongste. Ik weet niet wat er gebeurde maar in mijn zwangerschap kreeg ik drang naar pindakaas. Ik vond dat zo’n gek gegeven. Hoe kan dat nou, lust helemaal geen pindakaas.

Maar echt, tijdens de zwangerschap van de jongste ben ik pindakaas gaan eten. Toen nog de pindakaas van Petje Pietamientje, ge wit vast wel welke ik bedoel 😉 Volgens mij was er toen der tijd ook niet veel anders op de markt, 16 jaar geleden. 

Ai pijnlijk punt. Besef momentje!

In de loop van de jaren is de markt veranderd en zijn er verschillende merken op de markt gebracht met gelukkig wat meer gezondere ingrediënten. Afgelopen jaren was ik zeker fan van de 100% pindakaas. Dat was voor mij toch echt een gezondere keus. 

Omdat ik tegenwoordig heel vaak de verpakkingen omdraai en wil zien wat er aan ingrediënten in een product zit wordt je toch een stukje bewuster van (slechte) ingrediënten die aan producten toegevoegd zijn.

Gelukkig is de markt daar afgelopen jaren positief in veranderd en kun je echt veel bewustere keuzes maken. Zo kwam ik een tijd geleden iets heeeeel erg lekkers tegen.

Je zou toch bijna denken pindakaas is pindakaas, nou ECHT niet.

Als je deze pindakaas eenmaal geproefd hebt dan wil je NOOIT anders meer! Ik bestelde een proefsetje met 5 mini's zodat ik de meest gangbare smaken kon proeven. Ff by the way, dit ziet er ook nog eens leuk uit. Een leuk cadeautje voor een pindakaasliefhebber.

 

 

Sinds kort heb ik alleen nog maar de pindakaas van de pindakaaswinkel in huis. De enige ingrediënten die er in deze pindakaas zitten zijn pinda’s en kokosolie en een beetje zout. Geen toegevoegde suikers of palmolie. Dit even ter info :-)

De naturel is zooo lekker deze is de basis voor alle smaken die ze aanbieden.  Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een smaakje van.

Wat dacht je van Stroopwafel / Kaneel of ben je een pittig type dan is de chilipeper / citroengras iets voor jou? Voor mij is deze niet geschikt, de vlammen schoten m'n ...... nou vul zelf maar in.

 

Ben je een echte sporter dan zou ik je zeker de Sport pindakaas aanraden! Dit potje bevat plantaardige proteïnen van Personal Protein Hierdoor zit er meer dan 30 gram eiwit in per 100 gram. Er zijn heerlijk grove stukjes pinda aan toegevoegd.

Lekker crunchy dus!

Zelf ben ik nu fan van de pindakaas dadel/kaneel, ohhh het water loopt me in de mond als ik eraan denk. Even een weetje, deze smaak is DE favouriet van vrouwen. Ik zou zeggen dames, probeer deze zeker!! En voor de prijs hoef je het echt niet te laten. Ja oke hij is uiteraard een klein beetje duurder dan in de supermarkt maar een mooie prijs voor een mooie smaak en heerlijke echte stukjes dadel erin!

Uiteraard wel een beetje oppassen met de hoeveelheid want pindakaas is nou eenmaal een caloriebom! :-)

En pppssssssst wil jij de allerlekkerste granola maken met pindakaas. Check hier dan even het recept op De Pindakaaswinkel

 

Heel benieuwd wat jouw favoriete smaak gaat worden. Laat je het me even weten?

Veel liefs Lien 

Volg je me al op insta?