Warme Pruimen met Amandel – Makkelijk & Gezond Dessert

Dit warme pruimen recept is ideaal wanneer je een paar blauwe pruimen (of ander fruit wat in de oven kan) over hebt en iets lekkers wilt maken zonder uitgebreid te koken. Het is een makkelijk en snel dessert of dat je ook prima als gezond ontbijtje kunt eten. De warme pruimen combineren heerlijk met knapperig amandelschaafsel en een vleugje kaneel. Binnen een kwartier staat het op tafel en je keuken ruikt meteen gezellig.

Ingrediënten (1–2 personen)

  • 4 rijpe blauwe pruimen

  • Klein beetje roomboter of kokosolie

  • Snufje kaneel

  • Amandelschaafsel naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 180°C.

  2. Halveer de pruimen en verwijder de pitten.

  3. Leg de pruimenhelften met de open kant omhoog in een ovenschaaltje.

  4. Doe in elke helft een klein beetje boter of kokosolie.

  5. Strooi er een snufje kaneel overheen.

  6. Bestrooi met amandelschaafsel voor een krokante bite.

  7. Bak 12–15 minuten tot de pruimen zacht en warm zijn.

Serveeridee

Serveer de warme pruimen met een lepel Griekse yoghurt of kwark voor een romige combinatie. En bijvoorbeeld met je zelf gemaakte granola er overheen gestrooid. Dit gerecht is heerlijk als licht ontbijt, maar ook ideaal als snack of gezond tussendoortje.